Samenwerking

Door een selecte groep partners wordt de organisatie van DesignXPO gedragen. Partners, die nu al bekend zijn voor de aankomende editie, zijn:

House of Design

Design platform in Noord Nederland voor professionele ontwerpers. Heeft de visie dat ontwerpers de basis zijn van de innovatie in de samenleving. Zij zijn de eersten die met nieuwe materialen of machines werken. Enerzijds is House of Design een organisatie die zich inzet voor ontwerpers (onze leden) door het organiseren, informeren, verbinden, exposeren, lobbyen en promoten. Anderzijds is House of Design een contactpunt voor bedrijven en instellingen die een vraag op ontwerpgebied hebben of graag een project willen organiseren en ontwerpers daarbij willen betrekken.

CBK Groningen

Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) brengt kunst, kunstenaars en publiek met elkaar in contact door middel van een breed scala aan activiteiten. Ze lenen kunstwerken uit, adviseren bij aankopen en begeleiden beeldende kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven. Ter ondersteuning van deze taken organiseren ze educatieve activiteiten, tentoonstellingen en beschikken ze over uitvoerige digitale documentatie van professionele kunstenaars en vormgevers uit de stad- en provincie Groningen. Zowel particulieren als bedrijven, kunstinstellingen en kunstenaars en scholen kunnen er terecht.

SIGN

Sign is een multidisciplinair en experimenteel podium voor jonge actuele kunst, variërend van kunst ‘an sich’ tot maatschappelijk geëngageerd. Sign heeft een continu programma van tentoonstellingen en projecten in haar ruimte, op locatie en op straat. Aan bod komen o.a. films, installaties, work in progress, nieuwe en ‘oude’ media, publieksparticipatie, scenography, interactieve en environmental art, perfomances, viode, videoskoop, audio-visueel, artists in residence, en samenwerkingen met kunstenaars, andere initiatieven en organisaties.