Volle bak in de Blokhuispoort tijdens DesignXPO Fryslân

IMG_6528Twee dagen lang stond het Cellenblok van de voormalige gevangenis Blokhuispoort, in Leeuwarden, in het teken van Design.

Designliefhebbers konden dit weekend kennismaken met nieuw en reeds gevestigde ontwerpers uit het noorden. Daarnaast presenteerden diverse specialisten zich op het gebied van kunst, educatie en innovatie die allemaal een nauwe verbintenis hebben met design. Elke cel representeerde een deelnemer en de bezoekers waren zeer enthousiast over de diversiteit van de cellen. “Elke cel was een nieuwe verrassing!”

Ontwerpers met kant en klare producten, experimenten met biobased materialen, experimenten met wat groeit en bloeit in Fryslan, oude Friese ontwerpen, een basisschool waar 3d printers worden ingezet om leerlingen te leren om 3d te denken, een heus bos van een tuinarchitect, houtsnippers als vloer van een meubelontwerpers annex klompenmaker, producten gemaakt door een internationale samenwerking tussen ambachtslieden en designers, een tentoonstelling van mode-ontwerpers op Schiermonnikoog en kinderen (groot en klein) die tekeningen maakten voor een dorpsplein dat 3d geprint gaat worden in 2018.

Naast de tentoonstelling waren er lezingen van ontwerpers over hun vakgebied, over oud Fries Design en de Culturele Hoofdstad.

Zeker 1500 mensen, waaronder bezoekers uit Haarlem, Eindhoven, Doetinchem en Almere, hebben afgelopen weekend DesignXPO Fryslân bezocht. We mogen terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Op naar de volgende XPO!

IMG_6541    IMG_6561    IMG_6463    IMG_6466